Menu Close

HER ER MANDEN, DER VIL FRED

I marts 2014 rejste professor Mohammed S. Dajani med 27 palæstinensiske elever til koncentrationslejeren i Auschwitz-Birkenau i Polen for at få en dybere forståelse af holocaust, intolerance og folkemord.

Dette medførte et ramaskrig i Palæstina, og professor Dajani har siden været udsat for chikane og hetz i medierne og på Facebook og Twitter. Selv hans kollegaer i al-Quds universitetets-forbund har forsøgt at ekskludere ham fra fællesskabet. Mange mener, at han har taget jødernes parti og nu kæmper deres sag.

Formålet med Dajanis rejse var at skabe opmærksomhed og empati for jødernes historie. For det er gennem empatien, at bunden for forståelse og tolerance bliver lagt. Han mener, at det er det, der skal til, for at jøder og palæstinensere kan leve i fred og fordragelighed. Han rækker på den måde en hånd frem mod Israel.

Mohammed Dajani har ellers selv tidligere været indædt PLO-mand og har siddet i et israelsk fængsel, men er siden kommet til fornuft og arbejder nu for at skabe fred mellem palæstinensere og jøder. Det kræver et virkelig stort mod.

Continue reading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *